Mijn Wazowski-list

In 2007 is de film The Bucket List uitgekomen. Daarin gaan de steenrijke zakenman Edward Cole (Jack Nicholson) en de berooide automonteur Carter Chambers (Morgan Freeman) samen de wereld rond om nog een aantal dingen te zien en te doen voordat ze overlijden. Het is een leuke onderhoudende film en het effect is dat nu […]

Mijn Wazowski-list

In 2007 is de film The Bucket List uitgekomen. Daarin gaan de steenrijke zakenman Edward Cole (Jack Nicholson) en de berooide automonteur Carter Chambers (Morgan Freeman) samen de wereld rond om nog een aantal dingen te zien en te doen voordat ze overlijden. Het is een leuke onderhoudende film en het effect is dat nu iedereen een Bucketlist heeft. Je komt ze overal tegen. Er staan natuurlijk allemaal prachtige dingen op.

Ik vind het erg leuk om prachtige dingen te verzinnen die ik zal gaan doen zodra ik de jackpot van de staatsloterij het gewonnen. Regelmatig komen er nieuwe items bij. Mijn meest recente wens is de nieuwe SUV van Tesla en een huis aan de Bergweg in Rhenen. Maar eerlijk gezegd zijn dat niet echte SMART wensen. Ze zijn onhaalbaar en daarom niet voor iedereen motiverend. Wel voor mij want ik kan er op verder dromen.

Ik heb nu een iets andere lijst gemaakt. Eentje die wel SMART is. Mijn Wazowskilist.
MikeWazowski3
Michael ”Mike” Wazowski is het een-ogig groen monstertje uit de Pixar juweel Monsters Inc uit 2001. Mike is trots en vol zelfvertrouwen wat deels komt uit zijn vriendschap met James P. Sullivan, het grote blauwe monster. Het mooie van Mike is dat hij altijd zo blij en vrolijk is en dat hij geniet met de mensen om hem heen ook al is het voor hemzelf niet goed. Zo komt hij in de media altijd ongelukkig op de foto met een barcode over hem heen of een of andere tekst. En toch is hij superblij. Daar kan ik echt van genieten.
Dit is een mooi uitgangspunt voor mijn Wazowskilist: Blij zijn met het kennen van mensen die… In mijn radioprogramma BusinessClubRadio ontmoet ik vele interessante mensen die mooie dingen hebben gedaan en gezien. Dingen die je mogelijk op een bucketlist zou zetten. Het gaat mij om de mensen en hun verhaal. Mijn lijst is al voor een deel gevuld en ik heb nog een paar uitdagingen te gaan. Als iemand mij kan helpen met het in contact komen van mensen die… dan zou ik dat erg waarderen. Wie weet waar het allemaal toe leidt.

Je hoeft niet overal te zijn geweest of dingen gedaan hebben. Het is toch ook mooi als je kunt meegenieten van de verhalen van anderen?

Ik wil iemand ontmoeten die…

Locaties:

 • Op Machu Picchu heeft rondgelopen (Myriam Sonneveld en Mythe Sonneveld)
 • De Chinese muur heeft bezoecht (Ingrid Sonneveld)
 • In Petra is geweest (Myriam Sonneveld en Patrick Eichelsheim)
 • Aan de voet van de piramide van Cheops heeft gestaan (Ingrid Sonneveld en Patrick Eichelsheim)
 • De Taj Mahal heeft bezocht (…)
 • De Noordkaap (Noorwegen) heeft bezocht (…)
 • Op St. Helena is geweest (…)

Mensen:

 • Barak Obama persoonlijk kent (..)
 • Melinda Gates persoonlijk kent (…)
 • Elon Musk persoonlijk kent (…)
 • Iemand die op de cover van TIME Magazine heeft gestaan (…)
 • Een Biljonair persoonlijk kent (…)

Prestaties:

 • een of meerdere boeken heeft uitgebracht (Robin Siep, Kimball Bailey, Jan Offringa)
 • een muziekstuk voor een groot orkest heeft geschreven (…)
 • Diverse succesvolle CDs heeft uitgebracht (Henk Temming)
 • Die in de Top100 van de Top2000 heeft gestaan (…)
 • de Tour de France heeft uitgereden (Gert Jakobs)
 • een triatlon heeft volbracht (…)
 • de wereld heeft rondgezeild (…)
 • op de motor naar de Kaap de Goede Hoop is gereden (Patrick Eichelsheim)
 • de marathon van New York heeft gelopen (…)
 • op Pebble Beach heeft gespeeld (…)
 • aan het songfestival heeft meegedaan (..)

Dingen:

 • Een Classic car bezit van voor de oorlog (…)
 • Een houten zeewaardig zeiljacht bezit (…)
 • Een eigen vliegtuig heeft (laat ik alle drie anoniem)
 • Een eigen helikopter heeft (…)
 • Een motor met zijspan heeft (…)

Wie weet volgen er nog meer.

Kern is dat ik graag met die mensen wil praten om over hun ervaring te praten of om te horen hoe zijn het ervaren dat anderen geweldige prestaties leveren. Wat hun Mike Wazowski gevoel is. En of ik daar dan ook enthousiast van kan worden. Ik hoop het van harte.